Tequila!

Vi er ikke de store tequila-drikkere, men på besøg i byen Tequila giver vi alligevel den stærke drik mere end en enkel chance. Her ligger tequila destillerierne på stribe, og byen er til nærmest alle sider omgivet af agave marker. At turisterne har interesse for tequilaproduktionen er byens indbyggere udemærket klar over, så i bedste forlystelsespark-stil kan man bliver kørt rundt i byen på tequila-tour i busser udsmykket som ens favorit tequilamærker. Tequila er nemlig ikke bare tequila, og den klassiske tequila med låg af en rød sombreo, som vi kender hjemmefra, er slet ikke fin nok til at kunne findes på hylderne i Tequilas mange tequila-forhandlere. Her er kun 100% agave godt nok, og vores guide er fuld af forundring over at vi ikke har et favorit tequila-mærke.

Oven på en hyggelig og lærerig formidag i tequilaens tegn, slår vi os ned på en fortovscafé for at fordøje indtryk, lave nye planer for eftermiddagen og suge lidt internet til os (en evig mangelvare på farten). Her er vi så heldige, at eftermiddagsplanen lægger sig selv, da en venlig mand spørger os på gebrokken engelsk, om vi har lyst til at smage is. Faktisk så kan vi blive betalt 200 pesos (ca. 60kr) hver, blot for at smage is og give vores mening derom. I første omgang er vi klart skeptiske, det lyder simpelthen for godt til at være sandt! Men den viser sig at være helt god nok…

Sådan går det altså at vi spendere eftermiddag som is-testpanel. Smagsvarianterne er dog efter vores mening en kende spøjse – vi smager fx tequila/majs/karamel- og jalapeño/chokolade is – men når man ovenikøbet for betaling for at spise is og sige sin mening, så har man vist ikke rigtigt noget at klage over. I hvert fald gør vi det gladeligt igen!

Vi har selvfølgelig provianteret et par flotte flasker tequila, som vi glæder os til at dele med vennerne når vi kommer hjem. Ikke fordi vi synes det smager godt, men tequila hjembragt fra tequila det er da nu meget skægt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *