Solvang – (næsten) en snert af hjemme

Så er vi i USA! Eller nærmere Californien, og det er nu ikke så ringe endda. Vi har en del praktiske gøremål, men prøver også at se så meget som vi nu kan nå i en stat som umildbart virker til at kunne tilbyde alt. I den kommende uge håber vi på ski i bjergene og sol i L.A, men vores første rigtige stop gik i går til Solvang.

Forventningerne var (heldigvis) ikke særligt høje til Solvang, som ellers stolt udgiver sig for at være “The Danish Capital of California”. Svigerfar Mads havde, som den eneste af os, besøgt byen før, og han var ikke i tvivl om at vi ville blive skuffede – men efter syv måneder på farten kunne vi altså ikke bare køre forbi “en bid af Danmark” uden at gøre holdt. Og måske lige netop fordi forventningerne var nærmest ikke eksisterende, så endte vores besøg klart som en succes.

Bindingsværkshuse og små møller er der nok af i den lille by, men især “danske” bagerier kan turisterne (som primært virker til at være asiater) ikke få nok af. Bageriernes udvalg er dog ikke noget for “rigtige danskere” som os. Wienerbrødet har i hvert fald meget lidt til fælles med det vi kender hjemmefra, og “rugbrødet” er lyst som ciabatta, så det springer vi over. I stedet bliver vi fristet af “Arnes famous æbleskiver” (ovenikøbet med vanilleis til!) og skyller dem og hele oplevelsen ned med kulsort kaffe.

Nu har vi vist fået nok “Danmark” til at kunne nappe fire måneder på amerikansk grund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *