Skiferie på japansk

Skiferie, Japan, Niseko, japow,

Emil er vild med ski! Og sådan har resten af hans familie det heldigvis også. Emil og og hans to søskende har været på skiene hvert år siden de var helt små, oftest ca. to uger om året, så de er alle tre temmeligt skrappe.

Min egen ski-karriere er ikke helt lige så prangende. Med farmor og farfars sommerhus i det svenske nær Isaberg, har jeg lært at stå sikkert, og uden at være til for meget fare for mig selv og mine omgivelser – men en haj, det er jeg langt fra. Så jeg øver, øver og øver mig. Heldigvis så har jeg et par garvede læremestre, til at give råd – og så er jeg både ret så stædig og perfektionistisk. Så en dag skal det nok lykkes, at se ‘sprød’ ud på vej ned af bjerget.

sapporo, sushi, jordenrundtpaahjul, Jorden rundt på hjul, jordomrejse, Niseko, øl, ski, varm kakao, anbefaling, Hokkaido, pudder, schnitzel, sake, sol, Rundrejse, Asien, sne, japan, Mad, brun sovs, kitkat, ramen, JRPH,

Man skal tage til Japan, hvis man er vild med off-piste og pudder-sne. På en sæson falder der som regel 14-15m sne (sammenlignet falder der i Alperne ca. 4-5m), så der er masser af mulighed for lækker nyfalden og dyb “pudder”. Det er jo ikke for ingenting, at Japan bliver kaldt “Japow”. Sneen daler konstant, og det er både lækkert nok og rimeligt fascinerende – men lidt solskin engang imellem, det ville heller ikke være at kimse af. Det giver dog god mening, at det må sne det meste af tiden, når der skal falde sne i så ekstreme mængder.

“Onzen” er alene en grund, til at vælge Japan som skidestination. En “onzen” er en naturlig varm kilde, som indeholder en række af mineraler, som alle er gode for kroppen. I Niseko kan man “onze” rundt omkring på byens hoteller, så det benyttede vi os selvfølelig flittigt af. Der er næsten intet så godt som Onzen efter en lang dag på bjerget.

sapporo, sushi, jordenrundtpaahjul, Jorden rundt på hjul, jordomrejse, Niseko, øl, ski, varm kakao, anbefaling, Hokkaido, pudder, schnitzel, sake, sol, Rundrejse, Asien, sne, japan, Mad, brun sovs, kitkat, ramen, JRPH, Man kan jo ikke stå på ski hele tiden. Så lykken er formiddagskaffe og croissanter med solstråler på. Eller iskolde kitkats fra lommen på vej op i liften, vi har levet det gode ferieliv – Så det bliver godt at komme tilbage i en (lidt) sundere hverdagsrytme igen. Jeg savner mit morgenløb, men er slet slet ikke hardcore nok til at våge mig ud i vintervejret…

Japansk ‘bjergmad’ er en blandet fornøjelse. Ramen er en klassiker, men det japanske take på wienerschnitzel med maaasser af sovs, det er nu heller ikke helt dårligt. Vi er efterhånden blevet nogenlunde til at spise både ris og nudler med pinde… Det bedste ved måltiderne er dog, for en frossenpind som jeg, at man kan komme indenfor og varme sig.

At sneen har dalet hele ugen, har uden tvivl bidraget til den voksende julestemning. I vores lille firkantede japanske udlejningsbil har vi i løbet af ugen skrålet med på alle de gode juletunes, og vi følger trofast med hver aften i ‘Theo og den magiske talisman’ – selvom jeg nu ikke synes den er hverken særligt julet eller hyggelig, nærmere det modsatte… Nu håber vi bare at julestemningen kan transporteres med til Hawaii, som er næste stop. Vi glæder os til varmen!

Har i erfaringer med ski i Japan?

sapporo, sushi, jordenrundtpaahjul, Jorden rundt på hjul, jordomrejse, Niseko, øl, ski, varm kakao, anbefaling, Hokkaido, pudder, schnitzel, sake, sol, Rundrejse, Asien, sne, japan, Mad, brun sovs, kitkat, ramen, JRPH,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *