Sidste stop: Bali

Den sidste omgang rejse og billedspam for denne gang. Rejsen ender på Bali med besøg i de to byer Ubud og Canggu, næste stop er derfor tilbage til venner, familie og kæreste i København – så jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke glædede mig bare en smule til at komme hjem.

Tror at jeg længe vil forbinde smoothiebowls med Indonesien, mange af slagsen er det i hvert fald blevet til – men de vildeste af slagsen for man hos Acai Queen i Ubud.

Er man kaffe-elsker som jeg, bliver man næsten nødt til at lægge vejen forbi én af Bali’s mange kaffeplantager. Vi tog glade imod den gratis ‘kaffesmagning’, men blev dog en smuule skuffede – 3/14 af de drikke vi fik serveret var rent faktisk kaffe, resten var te, og ‘kaffeplantagen’ havde ikke mere en ét sølle kaffetræ. Klart en turistfælde, der ville lokke dig til at købe souvenirs.

Yoga og Bali hænger unægteligt sammen, især i Ubud. Man skal dog være forberedt på at det langt fra er en autentisk oplevelse, vesten har i den grad gjort sit indtog i Ubud. Forventer man at dyrke yoga med de lokale, kan man kun blive skuffet. Vi benyttede os af ‘Yoga Saraswati’, som udelukkende bruger indonesiske instruktører og på denne måde støtter lokalsamfundet. ‘Yoga Saraswati’ tilbyder alt fra flow til Yin yoga – så vi fik stiftet bekendtskab med lidt af hvert.

Kæmpe is fra vores elskede ‘Gelato Secrets’. Vi kastede vores kærlighed på den lille iskæde allerede i Sanur, hvor vi besøgte dem flittigt. Alle ingredienser er økologiske og stammer fra Bali, og alle varianter smager simpelthen fantastisk. Da vi spottede det lyserøde skilt, blev vi derfor hurtigt enige om, at vi måtte forbi på vores allersidste Bali dag. Det viste sig så til vores store rædsel, at butikken havde første åbningsdag dagen efter, og der ville vi jo være på vej tilbage til København. Heldigvis var ejeren af kæden ved at lægge sidste hånd på butikkens indretning, og da han så hvor ærgerlige vi blev, da han sagde at han ingen is havde, fik han sit personale til at køre os på scooter til den nærmeste af hans andre butikker. At det hele endte lykkeligt fejrede vi med ikke mindre end fem kugler hver, og glædede os over at vi samtidigt nåede en sidste scootertur.

Perfekt tømmermændsmad hos ‘Burgerz’ i Canggu. Rejsen skulle jo sluttes af med manér, så jeg må indrømme at der gik en del fest i den. Kan anbefale alle der vil i byen på Bali at tage på ‘Old Mans’ i Canggu og slutte af med dans på stranden på ‘Sand Bar’.

Sidste Bali-dag spenderede vi på beach club’en ‘The Lawn” i Canggu. Her kunne vi arbejde på vores tan en sidste gang, nyde lækre drinks og hoppe i poolen med udsigt til stranden og de mange surfere.

Sådan sluttede tre måneders rundtur i sydøst Asien, det har været fantastisk, dejligt, spændende og lærerigt at være afsted, men det bliver nu også meget rart at komme hjem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *