Sanur: Vores første møde med Indonesien

Vores rejse er nu nået til endedestinationen Indonesien, hvilket vil sige at jeg har præcis tre uger tilbage, før jeg igen er hjemme i Danmark. Vi starter med et par enkelte overnatninger på Bali i Byen Sanur, og så derefter videre til naboøen Lombok, hvor vi skal bestige Rinjani vulkanen.

Sanur består ikke af meget mere end én enkelt hovedgade: Jalan Danau Tamblingan. Gaden ligger parallelt med Stranden, og er ikke længere end at man kan spadsere ned af den på en times tid, hvis man altså ikke bliver distraheret af de mange hyggelige caféer og butikker på begge sider.

For en lækker kop kaffe, kan jeg anbefale ‘Kopi Kiosk’ – de lavede uden tvivl en af de bedste kopper, som jeg har fået på hele turen. Kaffekvaliteten har været temmeligt svingende her i Asien, skal det lige siges. Har også en lille ambition om at få besøgt en af kaffeplantagerne nær Ubud, inden vi skal hjemad.

Savner man ordenligt brød, hvilket jeg i den grad gør – fire år som bagerjomfru har alligevel sine spor – kan ‘Bread Basket’, som også ligger i hovedgaden, anbefales. Deres sandwich er også virkeligt gode!

Sidste anbefaling i denne omgang må være, at ‘Gelato Secrets’ har så gode is, at jeg har været forbi de sidste to dage. Alle ingredienser er 100% økologiske og stammer fra Bali. Især ‘aloe vera, mynte og lime’ kombinationen er lækker – måske jeg skal have endnu en idag…

Begejstringen for Indonesien er her på andendagen temmelig stor – Nu må vi se om den varer ved, men det har jeg nu på fornemmelsen at den gør. I første omgang glæder vi os i hvert fald til at prøve kræfter og udfordre os selv med tre dages trek på Rinjani.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *