Postkort: Uzbekistan i billeder

“I Uzbekistan skal man nyde byerne, i Tajikistan skal man nyde naturen,” det var et råd, som vi fik med på vejen af et par andre rejsende, der var på vej modsatte vej end os. Rådet har vi taget til os og nydt Uzbekistan’s silkevejs byer Bukhara og Samarkand i fulde drag – det er faktisk svært at gøre andet, for overalt bliver man mødt af de smukkeste bygningsværker og blå murstens-mønstre. Nu glæder vi os til igen at komme ud i naturen, men først kommer her de allersidste billeder fra evigt fine Usbekistan.

Varme, svedige, men mest af alt glade. Godt nok er vi vant til at bo sammen, og har været kærester forholdsvis længe, men det er nu alligevel noget andet sådan at vende hverdagen på hovedet og rejse sammen 24/7. Heldigvis går det nærmest gnidningsfrit indtil videre, og vi er lige så vilde med hinanden som vi plejer at være.

Første omgang postkort til venner og familie. Med godt et år på farten har jeg heldigvis god tid til at få skrevet løbende til alle mine kære. Selvom det er nemt at holde kontakten hjem via internettet, så synes jeg at et håndskrevet kort kan noget særligt, og for mig er det en måde hvorpå jeg kan vise, at jeg værdsætter mine relationer.

Uzbekistan imponerer med sine flotte blå murstens mønstre, men også indenfor er bygningsværkerne noget ekstraordinært – som fx dette smukke loft spottet i Samarkand.

Backgammon-date i græsset. Jeg har verdens dårligste taber som kæreste, så det er et held at han er så meget bedre end jeg til at spille.

Frugt og grønt i klassisk bazar-stil. At handle dagligvarer er lidt en anden oplevelse her end derhjemme, men vi bevæger os mere og mere hjemmevant mellem det kæmpe udvalg en bazar hernede byder på.

De fineste paraplyer i Tashkent, som ellers efter min mening er en lidt kedelig by. Vi brugte et par dage i Tashkent, på at købe drone til at filme med, blive klippet og lege turister, og så kørte vi ellers tilbage til Samarkand, som er en så meget finere by.

Nu venter Pamir-Highway, friluftsliv og sne i bjergene i Tajikistan, og det bliver nu (forhåbentligt) også meget dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *