Postkort: Cruise i Halong Bay

Så er Cambodja skiftet ud med Vietnam, som vi allerede er gået hen og blevet helt vilde med. De sidste par dage er gået i det helt rolige tempo. For en stund har backpackertilværelsen nemlig været skiftet ud med livet som passager på et minicruise i Halong Bay, og det har nu heller ikke været et helt dårligt byt.

Det var nu heller ikke fordi det hele gik op i afslapning. Et par ture i kajak blev det også til. En ret god mulighed for at udforske bugten lidt “på egen hånd” og komme tættere på de mange små øer. Min veninde Julie og jeg fandt hurtigt ud af at vi udgjorde et helt okay kajakmakkerpar – den perfekte blanding af lysten til at udforske og lysten til at slappe af.

Selv i en Kajak midt på vandet, skal der også være tid til at nyde tilværelsen en smule… Man kan måske fornemme vores arbejdsfordeling…

Et par grotter blev der også tid til at udforske – nogle på egen helt egen hånd, andre måtte vi dele med resten af Halong Bay’s turister.

Udsigten fra toppen af Titop Island, her ses en brøkdel af de mange cruiseships, som sejler bugten tyndt. Når man tænker på at Halong Bay er Vietnams største turistattraktion, synes jeg alligevel at det er imponerende nemt at finde afkroge, hvor man kan sejle helt for sig selv. Titop Island i sig selv var ikke særligt imponerende, ud over et fint udsigtspunkt bød øen nemlig kun på overpriser og for mange turister.

Jeg vil helt sikkert anbefale alle, som rejser i Vietnam, et besøg i Halong Bay. Turen her har klart været et af højdepunkterne på vores rundrejser, og der har nu alligevel været en del gode og specielle oplevelser her de sidste to måneders tid.

Næste stop: Sapa trekking

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *