Om at rejse uden sin kæreste

Jeg har været meget i tvivl, om jeg skulle skrive det her indlæg, for selvfølgelig kan man da rejse uden sin kæreste. Faktisk synes jeg, at det er mindst lige så vigtigt, at have oplevelser hver for sig, som det er at have dem fælles. Grunden til at jeg alligevel giver indlægget her et forsøg er, at “Hvad med Emil?” var et af de spørgsmål, som jeg fik oftest inden jeg tog afsted, og ligeså nu hvor jeg er hjemme igen.

Men hvad så med Emil? Mens jeg rejste sydøst Asien tyndt, passede han lejlighed, arbejde og uddannelse herhjemme. Emil er 2,5 år ældre en mig, og er defor nået en smule længere i uddannelsessystemet, end jeg er. Så der kunne ikke lige presses tre måneders fri ind i Emils planer, men det passede mig nu egentligt ret godt. På en måde havde jeg også brug for at se og teste af, at jeg sagtens kunne ‘stå på egne ben’. Især nu hvor vi det næste års tid skal følges med Emils familie jorden rundt.

Der er selvfølgelig forskel på at rejse væk fra et tre måneder- og et tre år gammelt forhold, og på hvor lang tid man skal undvære hinanden, men her har jeg alligevel forsøgt at samle et par gode råd.

5 råd til adskillelse i længere tid

  • Afstem forventningerne til hinanden inden afrejse. Hvor meget kontakt forventer i at have? Det er meget forskelligt, hvad man som par har brug for, men det vigtigste må være, at man er nogenlunde enige. Mens jeg var i Asien skrev Emil og jeg både ‘godmorgen’ og godnat hver dag, og så snakkede vi i telefon en til to gange om ugen – for nogle vil dette lyde af alt for meget, for andre vil det slet ikke være nok… det gælder om at finde den balance, som passer til jer.
  • Hvis det er dig, som er “efterladt” hjemme, så hold dig igang. Se venner og familie så meget som muligt – og så nyd at du kun har dig selv at tage hensyn til, når du lægger planer.
  • Hvis det er dig, som er ude at opleve, så vær interreseret i din kæreste dagligdag derhjemme. Der er intet værre end envejskommunikation, og gode kærester spørger altså ind, så begge parter føler sig hørt – Så selvom der ikke er lige så meget action hjemme, som der er ude i den store verden, så er det altså mindst lige så vigtigt at høre om.
  • Vær der for hinanden og vær fleksible. Det kan godt være, at i har aftalt at snakke sammen én gang om ugen, men der kan sagtens opstå en situation, hvor den ene part pludselig har et større behov for kontakt. Selvfølgelig kan det være lidt kringlet at få det til at passe ind i hinandens skemaer- især hvis man befinder sig i forskellige tidszoner – men evt. anstrengelser er godt givet ud, i forhold til hvor godt det gør for ens forhold, at man kan regne med at man er der for hinanden.
  • ‘Det er sundt at savne’, jeg ved at det er en kæmpe kliché, men savner man hinanden, så er det nok rigtigt nok at man er sammen. Desuden er der næsten ikke noget der overgår lykkefølelsen af at blive genforenet igen, og den gen-nyforelskede fase som følger er også ret fantastisk.

Ud over de fem overståede, synes jeg at det var virkeligt dejligt at have fælles fremtidsplaner. Det behøver selvfølgelig ikke at være den helt store jordomrejse, som for Emils og mit vedkomne, små hyggelige planer er også super rare at kunne se frem til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *