Øhop i Thailand: Postkort fra Koh Samui

Sidste ø i rækken blev i denne omgang Koh Samui. Vi endte med at bruge næsten en uge på øen, kun med en enkelt afstikker til Full Moon Party på Koh Phangan. Koh Samui rummer lidt af det hele, og kan klart anbefales, hvis man både vil opleve og ligge lidt ved stranden.

Der findes ikke en by – eller for den sags skyld en ø – i Thailand, uden et tempel, som er mere eller mindre værd at se. Selvom vi kun har været afsted i et par uger, må vi indrømme, at vi er ved at være lidt tempel- trætte. Det var altså uden de store forventninger, at vi besøgte ‘Big Buddha’ på den nordlige del af øen – men nøj hvor blev vi positivt overraskede! Over hele templet hvilede den mest rolige, næsten højtidelige stemning . Helt bestemt en bedre oplevelse end ‘Grand Palace’ i Bangkok, hvor der nærmest ikke kunne presses flere turister ind.

Det daglige iskaffe-fix. Vi fandt hurtigt ud af, at den bedste iskaffe-biks på hele øen lå lige om hjørnet fra vores hostel. Ejeren af butikken ‘Mai’ var så sød til at hjælpe os med hvad der var værd at se på øen, og så inviterede hun os ovenikøbet med til thaiboksetræning i den lokale thaiboksehal – En ret vild (og svedig) oplevelse.

Vi boede i ‘Chaweng’ – et område som rummer både luksusressorter og de helt billige hostels. “If you like party, you go to Chaweng” proklamerede vores taxachauffør da vi ankom til Øen – men Chaweng rummede nu også meget andet hyggeligt, og stranden var lækker! Kan anbefale ‘Hello Backpacker Hostel’, hvis man vil bo billigt og centralt.

Godt man ikke er badedyrssælger på Koh Samui. Strandshopping gjorde vi os ikke meget i, på trods af rigeligt med muligheder – men stakkels mand, som skal gå op og ned af stranden med alt det udstyr hver eneste dag..

Altid lækkert med lidt souvenirs hjem til, men med knapt 2,5 måned i nu, så må de udvælges nøje og med omhu. De her skåle overvejede vi dog længe om vi skulle have er par stykker af…

If you like Piña Coladas” – det gør vi. Især når de ser sådan her ud, og ovenikøbet bliver serveret på stranden. Og Koh Samui var vi nu også ret vilde med!

2 Replies to “Øhop i Thailand: Postkort fra Koh Samui”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *