Mødet med Guatemala og markedsdag i Chichicastenango

Guatemala har vi glædet os længe til, og heldigvis lever det umildbart fuldstændigt op til forventningerne, og er fyldt med flotte farver. Vi har først et par rolige dage ved den smukke Atitlansø, hvor vi først og fremmest slapper af, og hvor jeg også før første gang i mit liv stifter bekendtskab med paragliding. VILDT. Fra Tuxtla, hvor vi efter krydstogtet igen er blevet forenet med resten af familien, har vi haft god fart på, så det er dejligt med lidt tid til igen at finde ind i hverdagen og rutinerne.

Af min gode veninde Frida har jeg fået anbefalet markedet i Chichicastenango. Der findes ikke en by i Guatemala, og resten af Mellemamerika, uden en gade med salg af alt fra høns til pudebetræk, markeder kan man med andre ord finde allevegne – Alligvel fortæller både Frida og min lonely planet- bog mig, at markedet i Chichicastenango er noget ganske særligt. Så selvom ikke hele familien er lige vilde med markeder, så giver vi den alligevel et forsøg.

Markedet bliver afholdt to gange ugentligt: Torsdag og søndag. Vi ankommer derfor i god tid lørdag, for vi har nemlig læst, at hele byen bliver lukket fuldstændigt ned i forbindelse med markedet. Og her var vi glade for, at vi havde læst på lektien, alledere dagen inden markedet er det nemlig svært nok at passere byens mange ultra smalle gader og lavthængende ledninger – Men det lykkedes selvfølgelig i sidste ende at finde campinggrund! Og så ovenikøbet dejligt central. Mere kunne jeg vidst ikke bede om.

Vores værtinde på pladsen forbereder os til markedet og lærer os hvordan vi skal prutte om prisen. Som udgangspunkt byder man halvdelen af den pris som sælgeren opgiver, og så kan man mødes et sted på midten. Det er jo meget godt at vide… og vi får i den grad muligheder for øvelse, for der er mange flotte ting på markedet som frister, og vi bliver helt bestemt et par souvenirs og en virkelig god oplevelse rigere. Jeg vil lade billederne tale for sig selv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *