Mini guide: Toscana

Jeg er gået hen og blevet temmelig vild med Toscana. Om det er varmen, maden, det skønne landskab, menneskene eller slet og ret det helt rolige tempo, som vi har lagt for dagen, det ved jeg ikke helt – men nydt det, det har jeg! Og jeg kan sagtens forestille mig, at tage tilbage hertil.

Vi har holdt os uden om de helt store byer -det er nemlig nemmest, når man rejser i autocamper – så Firenze og Siena må jeg altså have til gode til en anden gang. I stedet tog vi forbi San Gimignano, Volterra, Pisa og Lucca, og nedenfor har jeg samlet mine bedste tips til de fire byer.

San Gimignano

San Gimignano gemmer sig bag ringmuren på toppen af en bakke, man kan defor spotte den på lang afstand, når man kommer kørende gennem Toscanas grønne landskab, som primært består af vingårde og grønne olivenlunde. Alle byens bygninger er originale, så det føles næsten som at træde tilbage i tiden, når man træder ind for byens porte.

Spis verdens bedste is på torvet i midten af byen hos ‘Gelateria Dondoli’, som er kåret til verdens bedste af slagsen adskillige år i træk – Lui har også godkendt den, selv en hund kan jo få brug for en is i varmen. Nyd de hyggelige små gader og den billedskønne udsigt.

Byen er bedst tillligt om morgenen eller i aftentimerne, her er der færre turister og temperaturen behageligere.

Volterra

Volterra minder en del om nabobyen San Gimignano, men besøges af langt færre turister. Twillight-fans kan måske genkende ‘Piazza dei Priori’, fra scenen hvor Edward er på vej ud i sollyset, men byen har så meget mere at byde på.

Smovs i det lækreste udvalg af Italiens bedste råvarer hos La Mangiatoia, evt. akkompagneret af et godt glas vin eller en Aperol Spritz. Trøffelpastaen kan også anbefales.

Byens mange små gader er fyldt med butikker, som alle sælger lokale råvarer, bestemt ikke et dårligt sted at gå på opdagelse.

Pisa

Drik din kaffe sammen med hipsterne på ‘Filter coffee lab’, eller tag den med dig på dit smut forbi et vist skævt tårn. Glem din selvhøjtidelighed, og tag et ægte-turistbillede foran tårnet sammen med alle de andre tosser.

Gå på oplevelse på markederne og de små omkringliggende gader, og nyd at du er i hjemlandet for både pizza, pasta og ikke mindst gelato.

Lucca

Min ubestridte favorit af de fire byer. Nyd morgenkaffen, og synet af byen der vågner, på en af de mange fortovscaféer.

Lej en cykel og kør rundt om byen på den gamle bymur. Bymuren er en grøn oase, som uden tvivl udgør det perfekte picnic-spot, især i de aller varmeste timer midt på dagen, hvor de mange træer skærmer for solen.

Slut dagen af med middag og drinks på pladsen ‘Piazza dell’ Anfiteatro’. Den ellipse formede plads, som tidligere var et amfiteater, er omgivet af tætliggende huse, som giver den centrale plads en intim stemning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *