Mini guide: Seoul

Seoul er helt klart en by, som jeg bliver nødt til at komme tilbage til. Jeg har ikke oplevet 2%, og ligegyldigt hvor mange gange jeg vender tilbage, er jeg sikker på at der altid vil være noget, som jeg ikke når. Ekspert er jeg langt fra, men her kommer alligevel et par tips til en by, som nu står mit hjerte kær. Ligger i inde med flere gode tips, må i endelig gerne skrive dem i kommentarfeltet – Så opdaterer jeg guiden løbende.

KAFFE//

Det vigtigste først. De fleste kender nok til, at man nærmest går et marathon i forbindelse med storbyferie, for ofte ender man med at trave rundt hele dage med alt det der skal ses og opleves. Det giver ømme ben, og pauser er derfor en selvfølgelighed. Når man kærester rundt med en “kaffe-mand”, som Emil så fint ynder at kalde sig selv, så er kaffepauserne altså en højt prioriteret del af storbyferie. Det er også her, at man har tiden til at lægge planer videre frem, fordøje indtryk og kigge hinanden dybt i øjnene. Her kommer et par af favoritterne, men Seoul har et generelt virkeligt højt niveau på kaffefronten.

Ecstract coffee

Dette er virkeligt en kaffebar for nørderne. I vinduet kæmper pokaler og trofæer vundet i latteart- og håndbrygs- mesterskaber. Mulighederne for en lækker sort kaffe er mange, hvilket vi værdsætter højt.

Six degrees coffee roasters

Lille bitte kaffebar i udkanten af Itaewong-dong, meget få pladser inde, men til gengæld er uderummet også super hyggeligt indrettet. Det ligger på en lille bakketop, så bonus ved at sidde udenfor er den smukke udsigt over byen. Vi fik flatwhites og delte et ‘banana bread’, og det var helt perfekt som eftermiddagssnack.

(Ses på billedet ovenfor)

Kukka

Kombinerer blomsterbutik og kaffebar, en ret hyggelig kombination vil jeg mene. Kaffen er lækker nok, men ikke noget helt vildt særligt. Kukka er en kæde, og kan derfor findes flere steder rundt omkring i byen.

One in a million

Virkeligt et instaspot med fuld fokus på æstetikken – pastel-lyserøde vægge, latteart osv. Bestemt også et besøg værd.

KOREAN BBQ//

Korean BBQ fås stort set over det hele, og må næsten være et must-try, når man besøger Korea. Konceptet er enkelt, man vælger hvilke typer af kød, som man kunne tænke sig, og derefter grilles det på bordet foran en. Tilbehøret er som regel tofu, ris, kimchi, forskellige salater og nogle gange starter man med en suppe forinden.

De gode steder kan kendes på “snablen” over bordet, som suger osen fra grillen op og ud af lokalet. Endnu en tommelfingerregel er, at gasgrill oftest er lig med lav kvalitet, mens kul indikerer et godt sted. Kæden “Mapletree” er et godt bud på god kvalitet til en fornuftig pris.

MARKEDER//

Kwangjang market

Kæmpe stort madmarked, lugten er ikke til at tage fejl af – og nogle vil måske mene at det er mere spændende en lækkert, men klart en oplevelse.

Byen har også et kæmpe stort medicin-marked, hvor man kan købe knuste knogler og spændende urter, men det nåede vi desværre ikke.

SHOPPING//

Storcentrene LOTTE og Shinsegae

Selvfølgelig har Seoul også en masse storcentre, hvis man er mere til den slags. LOTTE og Shinsegae er kæmpestore og byder bl.a. også på biografer og skøjtehaller.

Common Ground

På dette sted som er opbygget af blå containere, kan man både shoppe lokalt design og besøge trendy caféer. God stemning og mange hippe koreanere.

MUSEER//

Seoul har alt, så det skulle være muligt, at finde lige netop dét, som man synes er mest interesant. Et par bud er disse:

Leeum Design Museum

Lækkert kunst og design museum i Itaewong, som generelt bare er et vildt fedt område.

Korean War Museum

Koreakrigen forklaret til mindste detalje. Vi brugte en del tid her, for museet går virkeligt i dybden. Der findes også flere steder i udstillingen hvor Danmark og hospitalsskibet Jutlandia er nævnt.

FAVORIT BYDELE//

Itaewong-dong

Itaewong-dong faldt lige i min smag. Design, kunst, små fine butikker og masser af lækre kaffebarer. Virkeligt et område som er værd at udforske!

Ihwa Mural village

Denne lille bydel er fyldt med gadekunst, så det er bare at gå på oplevelse.

TRANSPORT//

Metroen er vejen frem! Nem, overskuelig, billig – og klart den hurtigste måde at komme rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *