Mini guide: Berlin

The Barn, Berlin, Coffee
The Barn – 

Til Emils fødselsdag forærede jeg ham en weekendtur til Berlin. Vi har begge besøgt byen før, og synes vældig godt om den, men vi har aldrig været der sammen. Da byen ikke var ny for os, kunne vi derfor koncentrere os om hinanden og om at have det rart. Noget som vi på det seneste har prioritetet ekstra højt, da vi fra i morgen af skal undvære hinanden de næste tre måneder, mens jeg rejser rundt i Asien.

Jeg har her strikket en lille guide sammen over nogle af min yndlingssteder i Berlin. Modtager også meget gerne nye anbefalinger fra jer – da det helt sikkert ikke er sidste besøg i min yndlings ferieby:))

MAD

Il Rotrovo

Il Rotrovo laver altså bare gode pizza’er, men leder man efter den klassiske iltalienske stemning, skal man holde sig langt væk. “Berliner-vibe” med graffiti på væggene og højt humør er der til gengæld masser af – Klart en spiseoplevelse jeg vil huske længe!

Il Rotrovo – Gabriel-Maz-Straße 2

Il Rotrovo, Pizza, Berlin
Il Rotrovo – Bedste pizza længe! 

YamYam

Hos YamYam serverer de autentisk koreansk mad i alle afskygninger. Hvis man er flere kan det klart anbefales at bestille en masse forskellige retter, og dele hele bordet – især hvis man ikke er vant til at navigere i det koreanske køkken. Vi sluttede vores middag af med et par af deres cocktails, som også sad lige i skabet.

YamYam – Alte Schönhauser Str. 6, http://yamyam-berlin.de

The Bird

Jeg må indrømme at jeg blev en smule skuffet over den ellers så hypede “Da Bird”-burger. Jo, den var da god, og snasket på den helt rigtige måde, men om det er “den bedste burger i Berlin”, som mange påstår, det ved jeg nu ikke helt . Vi kom der en fredag aften og var heldige at kunne sidde i baren, men en anden gang er det nok en god idé at bestille bord. Næste gang jeg besøger Berlin, vil jeg nok i stedet prøve Shiso Burger. Hos Shiso Burger leverer de en asiatisk inspireret burger, som de påstår indeholder ‘det bedste af to verdener’. Vi gik forbi Shiso Burger en eftermiddag, men der var simpelthen alt alt for mange mennesker til at vi kunne få bord. Man behøver dog ikke tage helt til Berlin for at stifte bekendtskab med Shiso Burger, de har nemlig også en filial lige på den anden side af broen i Malmø.

The Bird – Am Falkplatz 5, https://thebirdinberlin.com

Shiso Burger – Kantstrasse 51, http://www.shisoburger.com

Burger, Berlin
‘Da Bird’ på ‘The Bird’

Cô Cô Bánh Mí

Som navnet antyder serverer Cô Cô Bánh Mí de lækreste Bánh Mi, som er vietnamesiske baguettes fyldt med friske koriander, grøntsager og kød efter eget valg. Vi bestilte én med kylling og en med ‘lemongrass meatballs’, som udgjorde en fin frokost for to. Spisestedet ligger desuden lige ved Rosenthaler Platz, som efter min mening er et af de hyggeligste områder i Berlin.

Cô Cô Bánh Mí – Rosenthaler Str. 2, http://banhmi-coco.de

Bahn Mi, Vietnam, Berlin, Rosenthaler Plazt
Cô Cô Bánh Mí

Kaffebarer

Bonanza Coffee Heroes

Er man kaffenørd er Bonanza et must-try, her er der nemlig virkelig højt fokus på kvalitetskaffe. Og så gør det jo heller ikke noget at kaffebaren er super lækkert indrettet, og ligger lige ved siden af Mauerpark, hvor der hver søndag er kæmpe marked med både gamle og nye sager. Man kan med fordel tage kaffen med sig i Mauerpark, eller kombinere sit besøg på kaffebaren med et besøg på ‘Kauf Dich Glücklich’. Jeg har også god erfaring med at købe deres kaffebønner med hjem – deres Ethiopien kan især anbefales.

Bonanza Coffee Heroes – Oderberger Straße 35, http://www.bonanzacoffee.de

Kauf Dich Glücklich

På samme gade som Bonanza ligger Kauf Dich Glücklich, eller Kauf Dich Glücklich har faktisk flere filialer i Berlin, men her ligger én af dem. Her er kaffen ikke noget særligt, men det er til gengæld deres lækre vafler og deres skæve, tøsede indretning.

Kauf dich Glücklich – Oderberger Str 44. , http://www.kaufdichgluecklich-shop.de

Wafles, Berlin, Oderbergerstasse
Kauf Dich Glücklich

The Barn

Endnu en kaffebar til kaffenørderne. The Barn har ligesom bonanza deres eget risteri med tilhørende café. Her smagte vi på to forkskellige typer af filterkaffe, og delte en havrecookie ved et af deres borde ude foran kaffebaren.

The Barn – Auguststrasse 58, https://thebarn.de

Silo Coffee

Perfekt sted til morgenmad eller frokost. Hos Silo Coffee fik vi ‘Avocado toasts’ med henholdsvis hummus og porcherede æg, og ganske udmærket kaffe til. Man skal være opmærksom på at stedet er flittigt besøgt af instagrammere, og at man derfor kan være uheldig at skulle vente på bord. Da vi besøgte Silo var der 20 minutters ventetid,  hvilket så fint kunne kombineres med besøg på det nærliggende marked på Boxhagener Platz. Markedet på Boxhagener Platz er om lørdag fyldt med madboder, mens det om søndagen forvandles til det hyggeligste loppemarked.

Silo Coffee – Gabriel-Max-Straße 4, https://www.facebook.com/silocoffee/

coffee berlin
Silo Coffee

Father Carpenter

Father Carpenter ligger i den fineste baggård i midten af Berlin. Vi fik lækker kaffe og et godt ‘banana bread’, men de skulle vist også tilbyde ret lækker morgenmad  – i den grad også et besøg værd.

Father Carpenter – Münzstraße 21, https://www.facebook.com/fathercarpentercoffee/

Father Carpenter, Berlin, Banana bread
Father Carpenter

Drinks og natteliv

Bar Fahimi

Bar Fahimi ser ikke ud af meget udefra, faktisk ser det ikke rigtigt ud af noget. Indgangen til baren er nemlig lettere skjult, og så skal man våge sig op af en lettere ildelugtende trappeopgang, før man kommer til de lækre bar-lokaler. Især drinken ‘Blue Horse’ med passionsfrugt og basilikum kan anbefales, er man til det mere klassiske går man heller ikke galt i byen med en gin&tonic eller en espresso martini.

Bar Fahimi – Skalitzer Str. 133, http://fahimibar.de

Urban Spree

Urban Spree udgør et større område dedikeret til urbane (sub)kulturer. Om dagen kan man finde kunstudstillinger, klatrehaller og andre finurlige installationer – om aftenen er området dedikeret til koncerter og natklubber.

Urban Spree – Revaler Str. 99, http://www.urbanspree.com

Musik & Frieden

Musik & Frieden er en natklub som er udgjort af mange rum, dedikeret til hver deres tema. Man kan derfor gå fra koncert til koncert, eller slå sig ned i én af de mange barer. Der er sågar et karaoke-rum, så der er også mulighed for selv at give et nummer, hvis man nu er i det humør.

Fin Berliner-baggår og sød kæreste

 

One Reply to “Mini guide: Berlin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *