Mexicansk nytår: Tequila, tøjkrise og tidligt i seng

Jeg har kæmpe respekt, for de overskudsmennesker som blogger sideløbende med uddannelse, jobs og hverdag. Jeg fortæller jo “bare” om at rejse, som jo lige nu er min fuldtidsbeskæftigede, og der kan jeg godt nogle gange have svært ved at få sat tiden af til producere noget på skrift. Heldigvis, for det må jo være fordi, at jeg har travlt med at opleve (eller er for doven…). Jeg kan i hvert fald hurtigt føle, at jeg kommer “bagud”, måske mest fordi der er så meget, som jeg gerne vil fortælle jer om.

I skrivende stund slænger jeg mig på en liggestol, mens resten af holdet plasker rundt i poolen. Vi har nemlig lejet os ind i en air BnB lejlighed, hvor vi har tid til at komme helt ned i gear, inden vi igen skal på farten når vi får bilerne igen. Så mon ikke jeg nok skal finde tid til lidt bloggen også, det håber jeg i hvert fald på.

Nytårsaften bliver bare aldrig min favorit, men vi endte med at have en hyggelig tur i det mexicanske natteliv os tre unge. Emil, lillesøster Mette og jeg, som efter mange overvejelser om bl.a. nytårsoutfits, var blevet enige om at tage ud. Aftenen startede ellers lidt spøjst, for der hvor vi havde bestilt bor til klokken 18, der viste det sig, at de lukkede klokken 18. Det går ikke altid lige nemt med de sproglige udfordringer, når desværre ingen af os taler spansk. Heldigvis var de søde, så da vi kom i goood tid, fik vi alligevel lov til at spise. Det var bare ikke lige den rolige nytårsmiddag, som vi drømte om.

Næste issue var hvor vi skulle tage ud – For hvor tager man ud i en enorm, fremmed storby, hvor man gør klogt i at tænke sig om, når man er bleg dansker som os? I første omgang tog vi hjem på hotellet. Drak en øl og spiste en is med de andre og så en noget forsinket udgave af dronningens nytårstale. Jeg lyver, hvis jeg siger at det ikke fristede, at blive hjemme. Men ud det måtte vi altså – Så ind i en taxa med os, og ud i det mexicanske natteliv.

I første omgang var vi også her lidt skuffede. I vores guld antræk følte vi os overdressed, for mexicanerne havde kun lige anstrengt sig til tanktops og jeans. Og så eksisterede den lækre bar, som vi havde fundet ved hjælp fra google, slet ikke i virkeligheden – Øv! Til gengæld satte mexicanerne os fuldstændigt af, når det kom til dansemoves, salsa og latin har ingen af os nemlig haft som en del af vores opdragelse. Så vi nøjedes med at se fascinerede med fra sidekanten. Og efter et par øl, et par drinks og nogle KÆMPE tequilashots satte vi igen kursen hjemad. Nok noget tidligere, end havde vi været hjemme, men helt perfekt for vores vedkommende.

1. Januar krævede vi ro og afslapning, men som turist føler man sig alligevel forpligtet til at opdage bare en lille smule – Så en god lang spadseretur og et glas cola på en café blev det alligevel til, selvfølgelig efterfulgt af en god langs eftermiddagslur.

Nu glæder jeg mig over, at højtiderne er ved at være overstået, for det er jo i forbindelse med disse, at man aller helst vil være derhjemme. 2019 bliver for mit vedkommende endnu mere rejse, og det glæder jeg mig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *