Mens vi venter i Bishkek

Ja, ventetid er lang, men i dag fik vi et gennembrud i sagen om bilen, og mekanikeren har lovet os at den er køreklar igen om et par dage – Så det blev fejret med både øl og wienerschnitzel, på et ikke særligt lokalt, men ganske udmærket bryggeri. Bishkek er nu ikke det værste sted i verden sådan at være strandet – det ved vi især efter vores tid i Alichor – men føles tiden til vi igen er på farten som rimeligt længe, så hvad for vi egentlig tiden til at gå med? Jo, nu skal i bare høre… Vi har tid til at ringe hjem til vores kære, og snakke røverhistorier til deres ører næsten falder af. Heldigvis er tidsforskellen endnu ikke så stor, at der er helt umuligt at fange dem derhjemme.

Der arbejdes flittigt på vores broderi-projekter. Vi har hjemmefra købt ‘broderi-to-go’ fra Brodøsens værksted, som til vores glæde viser sig, at være underholdning nok til mange mange timer – imens vi broderer indhenter vi den nyeste sæson af ‘Gift ved første blik’, så drengene flygter for det meste langt væk…

Tiden er der til at holde rigtigt weekend, sove længe, og slentre til bageren efter morgenbrød langt oppe ad dagen. Et brød giver vi ca. 2kr for, det har lagkagebageren derhjemme altså svært ved at konkurrere med…

I samme anledning har vi tid til at stoppe op og fjolle rundt på legepladsen… man bliver vidst aldrig for gammel til smækbukser og gynger. Masser af tid til brætspil – sequence og backgammon er favoritterne, men en omgang 500 eller to bliver det også til… Selvfølgelig bliver der også diskuteret fremtidige rejseplaner, shipping af bilerne og kigget på flybilletter til og fra Japan.

Overvejer her fisk til aftensmad, men bliver enig om, at vores maver nok har bedst af at lade være. Vi varierer mellem at spise ude og lave mad selv, det kan vi heldigvis sagtens, selvom vi bor i gården på et hostel. Hostellet giver desuden rig mulighed for at møde andre rejsende, bl.a. har vi både hængt ud og holdt grillaften med hollandske Martjin og Mariëlle fra Fietsenvoorkinderfietsen. De cykler for cykler til hollandske børn, men har et godt stykke vej igen, for de skal nemlig hele vejen til Tianjin i Kina. Og selvfølgelig har vi masser af tid til at udforske byen udvalg af kaffebarer… efter mange lande med speciale i te, så er det lige hvad vi trænger til!

Husk at du også kan følge vores jordomrejse på @jordenrundtpaahjul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *