Rejsebeskrivelse: Med slowboat til Luang Prabang

Vi er tidligt oppe, for vi skal nemlig både nå at krydse grænsen til Laos og finde vores slowboat inden frokosttid. Aftenen inden er vi kørt fra Chiang Mai, og vi har overnattet tæt ved grænsen sammen med mange andre backpackere, som også skal fra Thailand til Laos.

Da vi har spist vores æg og drukket vores morgenkaffe, bliver vi hentet af en tuktuk, som kører os den allersidste vej til grænsen. Visum til Laos er gratis, hvis længden af opholdet er under 15 dage. Alligevel må vi diskutere længe med grænsebetjenten hvor mange dollars vi skal af med. Et par dollars fattigere krydser vi endelig grænsen.

Vores slowboat, som skal føre os til Luang Prabang, venter på os på den anden side. Vi provianterer hos de lokale: friske sandwiches og frugtshakes. De lokale børn leger med et par hunde. Temperaturen nærmer sig de 40 grader – så vi glæder os bare til at komme på vandet.

Båden bliver hurtigt fyldt op. Både backpackere, lokale og børnefamilier på ferie er med som passagerer.

Vinden blæser koldt på begge sidder af båden, for første gang længe er det nødvendigt med lange bukser og en varm trøje. Vi skifter siddestilling mindst en million gange, bladrer i vores bøger og et par stykker får lukket øjnene. Den første dag sejler vi fem timer ned ad Mekong floden.

I den lille by Pak Beng overnatter vi. Næste morgen vågner vi til lyden af elefanterne i den nærliggende park. Der venter os otte timers sejlads, før vi når til Luang Prabang, så det er bare om at komme afsted.

One Reply to “Rejsebeskrivelse: Med slowboat til Luang Prabang”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *