Lynvisit i Ljubljana

Trods tæt program og mange km tilgode, før vi mødes med den efterhånden utålmodige familie i Tyrkiet, lykkedes det alligevel at snige en lille formiddagstur til Sloveniens hovedstad Ljubljana ind. Mette havde som den eneste af os besøg byen før, så hun agerede guide, selvom det selvfølgelig var begrænset hvor meget vi kunne nå.

Ljubljana viste sig ellers at være en ganske fin by, ud fra hvad vi så. Kanaler, fine små huse og rolig, hyggelig stemning. Lidt lille for en hovedstad at være, men nu er Slovenien jo heller ikke ret stort, og så skal det også lige siges at over 50% af landet består af skove. Man kunne dog sagtens vende tilbage hertil en dag, og hvis man er på de kanter, vil jeg bestemt mene at byen er et besøg værd.

Med kun én dag i Slovenien tænkte vi, at vi hellere måtte være en smule kulturelle, i det mindste på madfronten.. så vi takkede gladeligt ja til tre gange traditionel slovensk morgenmad. Forventningerne var ikke ligefrem de højeste, for nu er Slovenien jo ikke ligefrem kendt for deres madlavning, men vi tænke alligevel at det nok ikke kunne gå helt galt. Det viste sig at slovenerne er glade for æg i alle afskygninger til morgenmad, selvfølgelig fulgt af et par enkelte syltede grøntsager, lidt udefinerbart kød og en særlig fåre-hytte-ost. Serveret på en fortovscafé ud til Ljubljana’s kanaler udgjorde det alt i alt en ikke helt dårlig start på vores bekendtskab med Slovenien – og gjorde os samtidigt klar til endnu en dag på farten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *