Lidt om San Francisco, Portland & Seattle

Langs vestkysten kører vi mod nord. Først kommer vi til San Francisco, hvor vi er så heldige, at vi overnatter med udsigt til Golden Gate bridge. Vi bruger en dag på at udforske byen til fods, og kommer her forbi både verdens største “China Town”, kabelvognsmuseet og farligt mange lækre butikker. San Francisco er en forholdsvis overskuelig storby, og ikke nær så bil-krævende, som vi har vænnet os til at byerne herovre oftest er. Vi nyder virkeligt når det er muligt at komme rundt uden at skulle flytte bilerne hele tiden. Havde vi uendelig med tid var vi nok blevet lidt længere, men som min svigermor ofte siger, så kan man ikke se hele verden på bare ét år. Så vi fortsætter op langt den amerikanske vestkyst.

Ruten leder os forbi Redwood National Park. Parken med de enorme træer. Vi måtte selvfølgelig se det berømte drive-thru tree”, men var desværre for høje til at kunne køre igennem… Til gengæld bød turistattraktionen på rigeligt underholdning i form af amerikansk utålmodighed, der var tæt på at udvikle sig til slagsmål – Vi tog det selvfølgelig helt roligt på sidelinjen!

Næste stop på ruten er Portland. Her blev Nike grundlagt, så shoppeforventningerne er selvfølgelig helt i top! Ikke at vi overhovedet behøver flere sneaks. Faktisk er bekymringerne, om hvordan vi får det hele hjem allerede begyndt at melde sig. Emil mener at løsningen er at købe flere (store) tasker, og de er heldigvis på sale i hans nye yndlings outdoor butik REI.

Udover Nike stores og en god (!) genbrugsbutik, byder Portland heldigvis også på lækre kaffebarer og en virkeligt hypet donutshop. Vi kom på et godt tidpunkt, men de lokale kunne berette om at kø langt ned ad gaden slet slet ikke er udsædvaneligt. Vi synes egenligt at vi har smagt bedre, og butikkens koncept med bragende heavy rock forstod vi nok ikke helt – men man kunne heldigvis sidde udendørs også..

Sidste by i rækken for denne gang bliver Seattle. Her leger vi turister og ser både space needle, market på pikes place og Scandinavia heritage museum på bare én dag. Seattle er virkeligt en dejlig by, og jeg kan kun misunde min gode veninde Maria, som fra august skal bruge et helt år der som aupair. Vi havde dog fået rigeligt med byliv for denne omgang, så vi satte endnu engang kursen nordpå, med forventinger om at se en masse flot canadisk natur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *