Italiensk anbefaling: Cinque Terre

God søndag til jer der læser med!

Fra Toscana pakkede vi igen autocamperen sammen, og kørte nordpå mod Ligurien, nærmere bestemt Cinque Terre – Det perfekte sted hvis man er til bjergtagende udsigter, blåt hav og pastelfarvede huse.

Cinque Terre er det fælles navn for de fem byer, som ligger langs den liguriske riviera. Byerne og området omkring dem har status af nationalpark, og er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Det er oplagt at vandre mellem de fem byer, og på den måde får man masser af tid til at fordybe sig i både byerne enkeltvis og naturen. Lykkedes det mig at komme tilbage til Cinque Terre en dag, skal det klart være med vandreskoene snøret.

Vi havde kun én enkelt dag, til at nå alle fem byer. Vi skippede derfor vandringen i denne omgang, og benyttede os i stedet af togforbindelsen, som forbinder byerne. I dagstimerne kører toget fire gange i timen, og er for det meste propfyldt med turister fra hele verden. Heldigvis tager det ikke mere end fem minutter, at komme til den næste by på denne måde.

Man har forsøgt at gøre det så svært som muligt, at køre bil i området. Så i stedet for at slås med umulige, snævre veje og urimeligt dyre parkeringsforhold, anbefaler jeg at man lader bilen stå i en af nabobyerne, og i stedet tager toget ind til parken.

De fem byer:

Riomaggiore:

Med kun en enkelt hovedvej er byen let overskuelig, alligevel byder Riomaggiore på massevis af spise- og overnatningsmuligheder. Byen er kendt for sine smukke farverige huse og lokaltproducerede vin. Stien fra Riomaggiore til Manarola kaldes ‘Via dell’ Amore”, fordi den eftersigende bandt de unge elskende fra de to byer sammen før i tiden.

Manarola: 

Den mindste og ældste af de fem byer, men også den aller smukkeste, hvis du spørger mig. Fra havnen går en sti langs kysten, og derfra får man det flotteste view over byen. Da husene er bygget ind i klippen, ser det nærmest ud som om de er stablet oven på hinanden.

Corniglia: 

Som den eneste af de fem byer ligger Corniglia ikke ud til vandet, men på toppen af et bjerg. Stien fra stationen til Corniglia indebærer en trappe på ikke mindre end 365 trin, så byen er ikke for de dårligt gående, men bestemt værd et besøg alligevel.

Vernazza:

Den mest populære – og mest turistede – af de fem byer. Byens havnefront med tilhørende strand er især et populært spot, men bølgerne er temmelig voldsomme, så stranden er måske i virkeligheden mest velegnet til solbadning.

Monterosso al Mare: 

Byen består af både en gammel by, en ny by, og en kæmpe strandpromenade med de lækreste sandstrande ud til middelhavet. Monterosso er den eneste af byerne som ikke ligger på en klippeside, man behøver altså ikke være den store bjergbestiger for at udforske byens mange små gader.

img_4875

 

 

2 Replies to “Italiensk anbefaling: Cinque Terre”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *