Fødselsdagsfejring, ruinbesøg og et strejf af vanilje

Tilbage i Mexico, efter en kort gennemkørsel og en enkelt overnatning i Belize, når vi til turens anden fødselsdagsfejring. Emil bliver 23 år, og det skal selvfølgelig markeres. Vi giver den gas og flotter os i forhold til overnatningspot, så dagen kan kan nydes i smukke omgivelser med både pool og masser af afslapning. Og fejringen foregår helt efter bogen med vækning med sang, stort morgenbord og selvfølgelig gaver. Fødselsdagen slutter vi af med at mæske os i bøf bearnaise med is til dessert, sådan en fejring bliver svær at slå på en vinter/forårsdag hjemme i København næste år…

For at komme nordpå må vi benytte os af de samme veje som da turen gik sydpå, så det bliver til et par gode lange køredage uden sightseeing. For ikke at blive alt for flade i rumpetten, prioriterer vi alligevel et par stop på vejen mod Baha og derefter USA. Ved Palenque ser vi den sidste omgang ruiner for denne gang. Ruiner fra mayaerne og aztekernes riger er der nemlig (hvad der føles som) uendeligt mange af i Mexico, og selvom vi synes at vi har været flittige, har vi ikke engang set halvdelen. De er helt vildt imponerende, men vi bliver vist nok bare aldrig de store ruin-elskere. Det må vi lade nogle andre om.

Begejstringen er til gengæld både til at se og føle på ved vaniljeplantagen i delstaten Veracruz. Her fortæller vaniljebonden Loui om de bedste betingelser for vaniljeorkideer, og så får vi lov til at smage både vanilje-rom og vanilje-likør. At plantagen ligger dejligt fredfyldt, og ovenikøbet kan udgøre overnatningsspot, gør kun oplevelsen bedre. Og selvfølgelig bliver der tilføjet et par enorme vaniljestænger til truckens inventar.

I Puebla sender vi de store drenge på værksted, for Scaniaen skal have nye dæk. I mens tager pigeholdet og lillebror Anton på bytur med markedstur, katedralbesøg og kæmpe is – Vi kan vist hurtigt blive enige om hvem der har fat i den lange ende her, i hvert fald er vi godt tilfredse med fordelingen.

Herfra er næste stop byen Tequila – det giver vist sig selv, at vi glæder os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *