Fødselsdag på farten

På min 20 års fødselsdag blev jeg vækket med sang både i og uden for tagteltet. Som oktoberbarn er der noget helt særligt over solskin på ens fødseldag, men ligefrem at kunne fejre dagen med bare ben og arme, dét er en førstegang for mit vedkommende. Sædvanligvis starter vi dagen med en kort løbetur, og jeg har bestemt at min fødselsdag ikke er nogen undtagelse. Så løbeskoene snørres, mens min svigermor og Emils lillebror Anton gør klar til morgenmad.

Da jeg kommer tilbage, er jeg ikke i tvivl om, at de har gjort sig umage for at gøre denne morgen til noget særligt, selvom jeg er langt hjemmefra. I dagens anledning er der kommet både dug og flag på bordet. Svigermor Trine har knoklet med kaffe, pandekager og røræg, og Emil har været til bageren efter friskbagt brød – mere kan jeg vist ikke be om.

Jeg har fået en fødselsdagsgave med hjemmefra, som det nu bliver tid til at åbne. Den fineste hjemmestrikkede blå trøje, som min mor har knoklet med at få færdig til min afrejse – Men det er nu de håndskrevne kort fra lillesøster, far, mor, mormor, farmor og farfar, som gør øjnene fugtige hos flere af os.

Emil forærer mig en rød jakke fra en af Bucharas små butikker, som jeg har sendt mange lange blikke de sidste par dage. Af svigerfamilien får jeg både sutsko af iransk uld, så jeg kan holde mig varm i Sibirien, håndmalede skåle og en broderet taske fra Uzbekistan – Det hele er skønt og langt langt over forventning for en fødselsdag i et fremmed land.

Fødselsdag på farten langt fra familie og venner, er noget ganske anderledes, så jeg kan kun være taknemmelig for en skøn kæreste og en fantastisk svigerfamilie.

7526957568_img_2269.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *