Feriefornemmelser

Efter fem dage i det lukkede og på mange måder groteske Turkmenistan, er det som at komme til en helt ny verden, da vi krydser grænsen til Uzbekistan. Himlen er bare en smule mere blå, stemningen er lettere, de folk vi møder på gaden er venligere, eller sådan føles det hele i hvert fald – Det er nok bare noget vi bilder os ind..

Byen vi kommer til på den anden side af grænsen hedder Buchara. Buchara er en af silkevejens gamle handelsbyer, og det har byens beboere vist forstået at brande sig på. For første gang længe ser vi den ene turistbus efter den anden, og på byens mange caféer bliver der snakket både svensk, tysk og engelsk. På bare én dag møder vi to danske par, og det er mere end hvad vi har mødt, siden vi drog hjemmefra Amager. “Hvilket bureau rejser i så med?” Er det klassiske spørgsmål, som de fleste vi møder stiller. Imponeringen i deres ansigter er tydelig, når vi svarer, at vi bare rejser med os selv. Når vi så ovenikøbet tilføjer, at vi er kørt hele vejen fra Amager gennem både Iran og Turkmenistan – ja så er det lige før, at underkæben rammer gulvet.

At Buchara er et yndet turistmål forstår vi nu hurtigt, for her er godt nok skønt! Byen er tilpas størrelse, til at man kan bruge et par dage på at slentre rundt mellem de mange smukke bygninger, men ikke så stor at den bliver uoverskuelig.

Bazaren og byens mange små butikker er et kapitel for sig. Tørklæder, jakker og kjoler i de flotteste farver, drengene må væbne sig med tålmodighed, for det hele skal beundres og mærkes ved. Heldigvis for pengepungen er der længe til vi igen er hjemme, så souvenirshoppingen må holdes til et minimum.

Vores tid i Buchara er lidt som en ferie fra ferien. Vi nyder et par kørefri dage med masser af tid til afslapningen og iskaffe på byens torve. Efter fem dage har rastløsheden dog spredt sig, og vi må igen vende tilbage til tilværelsen på farten, selvom feriefornemmelserne ikke sådan lige er til at lægge fra sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *