Dagbog fra en autocamper: Gardasøen rundt

Så nåede vi endelig til Italien i vores lille hus af en bil. Tyskland og Bondensee var skønt, men Italien var nu denne feries egentlige mål, så der er rart endelig at være fremme. Vi starter helt nordpå i Torbole, som også går under navnet “Surfernes Paradis”, hvilket vi hurtigt forstår, da vi mærker vinden i håret, og ser hvordan bølgerne slår imod strandbreden. Torbole er lidt for meget party til vores smag, og ikke så meget rolig familieferie, så efter en enkelt overnatning skynder os længere sydpå til Sirmione. Er man til Surf og fest, vil jeg dog ikke tøve med at anbefale Torbole.

Vejen, som løber langs Gardasøens vestlige bred, indholder ikke mindre end 76 tunneller. Det er i disse tunneller, at flere af biljagt-scenerne i James Bond filmen “Quantum of Solace” udspiller sig. Der er nu ikke meget action over autocamperen, som stille og roligt tilbagelægger tunnellerne én efter en, men vi kan med en god portion god vilje fornemme bare en smule af stemningen. Vi fortsætter gennem Limone ‘Citronernes by’, hvor vi foruden citrontræer kan spotte olivenlundende på begge sider af vejen, så videre gennem Gargnano og Gardone indtil vi til sidst når dagens endestation: Sirmione.

Sirmione synes vi godt om, så her bliver vi et par dage. Vi bruger primært tiden på at bade, spille brætspil og spise is, lige som ferie skal være. Midtbyen er fyldt med turister, som med deres kæmpestore isvafler fylder godt op i de mange små gader. Fra den gamle borgmur kan man se ud over byens tage, så også her flokkes turisterne. Gudskelov bor vi et stykke fra byen, så vi kan trække os tilbage fra mylderet, og vigtigst af alt: Slappe af.

Sidste stop på vores vej rundt om Gardasøen er den lille by Bardolino. Vores forventninger til byen er høje, for netop her er min onkel og tantes fortrukne sommmerferiemål. De er kommet i byen samtlige somre gennem de sidste ti år, og man kan vist roligt sige, at de betragter Bardolino som deres andet hjem. Heldigvis er de også i byen i netop denne uge, så vi samles til eftermiddagsdrinks, som udvikler sig til aftensmad, som udvikler sig til dessert og aftenkaffe, og sidst på aftenen ender med drinks. Tante og onkel sludrer hjemmevant med tjenerne på samtlige af se steder, som vi besøger, det er tydeligt, at de er kommet her i mange år. Vi nyder endelig, at få sat billeder på alle de steder, som vi så mange gange har hørt dem fortælle om – og så er det jo perfekt med et par guider, som er kendt i området.

Kursen er nu sat endnu sydligere mod Toscana. Vi har planer om primært at holde os uden for de større byer, men satser istedet på at skrue helt op for den landlig idyl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *