Dagbog fra en autocamper: Fra København til Bodensee

Klokken 07:20 triller bilen ud af indkørslen på den lille villavej på Amager. Planen havde egentligt været afgang klokken 07:00, men selvfølgelig tager det som altid lige en smule længere, at få pakket hele familien sammen. At pakke er ellers noget vi er gode til her i familien, rigtigt gode til at pakke rigtigt meget. Den er altså tungt læsset den lille bil, som foruden familie, hund og oppakning også skal transportere fire stk. cykler og en enkelt tagboks. Bevares vi skal jo være afsted i hele tre uger.

Ferien begynder først rigtigt, når vi når til Stuttgart, for her skal vi før første gang i familiens historie indrette os i en autocamper. Vi er mildest talt spændt på projektet, mens far og lillesøster er superspejdere og klar på alt primitiv, trækker mor mildest talt i den modsatte retning – Men det er da en slags luksuscamping med sådan en autocamper, er det ik’?

Først skal vi dog lige finde vejen til Stuttgart, og der viser sig at være temmeligt langt. Især fordi vi ca. hver halve time modtager alarmerende håndgesturer fra andre bilister, om at vores lille cykeloppakning er faretruende tæt på at ramme jorden. Med andre ord er vores cykelstativ slet ikke lavet til tunge bycykler som vores. I første omgang løses situationen med godt med spændestroppe, men vi når ikke langt ned af den tyske motorvej, før vi igen kan aflæse på vores medbilister, at vi har et problem. Nu må også gaffatapen i brug, og der Googles den nærmeste forhandler af biludstyr. Redningen bliver endnu et cykelstativ, men den lille bil oppakning syner bestemt ikke mindre, nu den også har fået en cykel på taget.

Vi er mildest talt trætte, da vi når vores overnatningssted i en lille landby uden for Fulda, så det bliver ikke til meget mere end fire gange schnitzel, og så på hovedet i seng. Næste morgen nyder by-hunden godt af en morgentur blandt markerne, inden han igen finder sig tilrette på midtersædet, hvor han nyder godt med vind i håret fra bilens aircondition. Vi krydser fingre for, at han kan finde sig lige så godt til rette i autocamperen, for ellers går vi tre lange uger i møde.

‘Nybegyndere’ det kan man mildest talt godt kalde os. Vi skal for det første lære at bakke, for autocamperen fylder en smule mere i landskabet end vores lille Chevrolet. Vi skal lære at tømme toilettet, fylde vandtanken, folde sengen ned fra loftet og massere af andre ting, som vores nye mobile hjem kræver. Vi tager tingene i den rækkefølge, de bliver nødvendige, og til at starte med skal vi have autocamperen på vejen med kurs mod næste overnatningssted. Først gør vi dog hold ved én af de mange frugtboder langs vejkanten, hvor vi får tanket op med både jordbær, ferskner og kirsebær til turen. “Nach Italien?” Spørger frugtdamen, for hun har med det samme luret vores planer. Vi er helt sikkert ikke de eneste, der lægger vejen forbi i autocamper, som har fået den idé.

Før vi når Italien, snupper vi en overnatning i den tyske by Lindau, som ligger ved Bodensee. I Lindau starter vi med at cykle til byen, spise bio-is med grøntsager (kombinationen af basilikum-citron og mandel-gulerod kan anbefales) og beundre de mange fine, gamle huse og den flotte udsigt ud over Bodensee, hvor man kan se til både Schweiz og Østrig.

Eftermiddagen går med jagten efter en badestrand. Nogle i familien mener nemlig, at det er ved at være tid til et bad. Godt nok er der brusebad i autocamperen, men når påfyldningen af vand indtil videre sker med en lille rød vandkande, så skal man altså løbe mange gange frem og tilbage, før det bliver til meget mere end et enkelt sprøjt. Vandslange er hermed skrevet på indkøbslisten.

Sidst på dagen får vi os en enkelt Aperol Spritz med udsigt over vandet, lillesøster en får sig en rabarbarsaft. I morgen kører vi til Gardasøen i Italien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *