Anbefaling: På scooter fra Hue til Hoi An

Det var nu ikke meget, jeg nåede at se i Hue. Jeg lå nemlig og bøvlede med maven oven på en dårlig omgang nuddelsuppe. Så Imperial City og hvad Hue ellers har at byde på, må vente til en anden god gang, men det er jo altid godt at have noget til gode…

Til gengæld havde jeg en skøn tur på scooter de ca. 300km som der er mellem de to byer Hue og Hoi An.

Vi lejede vores scootere i Hue, uden noget som helst der lignende erfaring i at køre på sådan én. Det viste sig dog, at være meget nemmere end forventet, når først man var kommet sig over den aller værste dødsangst – Ligesom i resten af Asien er trafikken i Vietnam nemlig rimelig heftig i forhold til det vi kender hjemmefra.

Heldigvis var vi fri for at køre med vores store rygsække, som efterhånden er temmeligt tunge og fyldte. For det firma, som vi lejede hos, kørte også rygsækkene til Hoi An, når nu de alligevel skulle hente scooterne.

300km på scooter tager en del timer, i hvert fald når man kører mellem 40 og 60 km/t. Alligevel blev der tid til en formiddagsdukkert i ‘Elephant Springs’ og en frokostpause i den lille by Da Nang. Højdepunktet for dagen var dog den utroligt smukke udsigt ud over vandet, da vi kørte over Hai Van Pass. Et 21km langt bjergpas på midten af vores rute.

Det var to trætte og svedige piger, som ankom til Hoi An sent ud på eftermiddagen. Fra Hue til Hoi An er klart en rute, som jeg kan anbefale til andre backpackere. Vi ville helt sikkert være kommet hurtigere frem, hvis vi havde tager bussen, men vi havde højst sandsynligt set og oplevet det halve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *